10 bästa tipsen att spara pengar varje månad

Att spara pengar kan kännas svårt ibland men här kommer några tips du kan ha nytta av för att öka ditt sparande.

Fasta kostnader och avtal

Se över dina fasta räkningar och avtal. Jämför på internet så att du har de bästa elavtalen och bredbandsavtalen. Ett byte kan spara många kronor per månad. Du kan också byta bankkort eller ta bort de kost med årsavgifter du inte behöver.

Matkostnader

Gå aldrig iväg och handla mat när du är hungrig. Risken är stor att du handlar saker du egentligen inte behöver. Leta efter produkter med rabatter som har kort datum.

Köp storpack på de produkter du vet att du använder mycket av. Handla så det räcker både till middag och matlåda. Gör matlistan efter mataffärens erbjudanden och inte tvärtom, med andra ord bli en rabattjagare.

Kläder och shopping

Bestäm redan innan ett maxbelopp. Köp second hand i första hand eller byt kläder med vänner. Jämför online för bästa priset och impulsköp inget.

Köp inte fika på stan

Hoppa över kaffet i kiosken och kanelbullen i affären. Bättre planering och mindre stress gör att du kan ta med dig mat hemifrån. Investera några kronor i en bra kaffemugg eller termos som håller värmen och ta med kaffet hemifrån om du vill ha på resan.

Planera bättre

Ju mer planering desto bättre kontroll på utgifterna. Är du mer medveten om kostnaderna kommer du att kunna hålla de längre.

Välj ett billigare alternativ

Köp inte varor av gammal vana utan jämför priset innan du handlar. Dyrast är inte alltid bäst.

Slösa inte i onödan

Detta kanske känns onödigt men ta så lite hushålls- eller toalettpapper som verkligen behövs, då behöver du köpa nytt mindre ofta. Spara på varmvatten om du bor i hus och sänk inomhustemperaturen med någon grad. Då hjälper du både plånboken och miljön.

Sälj det du inte behöver

Gå igenom garderober och förråd och sälj de saker du inte har nytta av.

Automatisk överföring

Skapa en automatisk överföring varje månad till ett sparkonto. Har du mindre pengar på lönekontot kommer du spendera mindre. Budgetera in ditt sparande så du sparar direkt efter lön. Att endast spara det som blir kvar i slutet av månaden är ofta en dålig idé.

Hoppa över utelivet

Tråkigt, nja, du kan enkelt fixa en egen billig fest hemma med vännerna där alla bidrar till middagen. Smart och snålt. Utmana vännerna i att spara och hitta på billiga aktiviteter tillsammans.

 

Spara pengar